NBA: Hett i Atlanta

Det er ikke bare i det amerikanske senatet det går varmt for seg for tiden, også på parketten i NBA er det opphetede meningsutvekslinger og til tider stor uenighet om hvordan basketballreglene skal praktiseres. Med så mange millionærer på banen er det en utakknemlig jobb å være dommer, men lørdag var det tydeligvis litt ekstra i Atlanta der Hawks møtte Celtics: En Celticsspiller utestengt og bøtelagt for å ha dyttet en dommer, og hjemmelagets manager bøtelagt for s.k. "inappropriate interaction with game officials".

NBA-dommer Rodney MottLørdag møttes Atlanta Hawks og Boston Celtics i Phillips Arena i Atlanta, og det var tydeligvis mange meninger om dømmingen i denne kampen. Det avgjørende for kampen ble nok derimot den tredje perioden som Celtics vant hele 33-9. De vant også til slutt med 89-81.

Men i slutten av nettopp denne perioden, med 3:19 igjen å spille, ble Rajo Rondo avblåst for noe som ser ut som en soleklar offensiv foul. Det likte han jo ikke, han oppsøkte umiddelbart dommer Rodney Mott og dyttet til ham mens de gikk mot sekretariatet.

Senest i November ble Rondo utestengt i to kamper for å ha dyttet en motspiller, og i fjorårets sluttspill ble han også utvist for å ha dyttet en dommer. Coach Rivers er skuffet over Rondo og sier at de nå må jobbe hardere for å forbedre Rondos rykte som bråkmaker.

Selv om Rondo ikke umiddelbart ble idømt en teknisk foul, i seg selv litt underlig, fant NBA uansett grunn til å gripe inn og har nå idømt Celticspilleren en kamps karantene for dyttingen og hans lite samarbeidsvillige innstilling da NBA kontaktet ham om hendelsen.

Også hjemmelagets coach hadde ønske om innspill overfor dommerne, og stikk i strid med NBAs offisielle prosedyrer om tilbakemeldinger på dømmingen hadde General Manager Danny Ferry oppsøkt dommerne etter kampen med et DVD-opptak ledsaget av kommentarer om kvaliteten på dømmingen.

Klubbene har anledning til å sende inn eventuelle episoder til NBAs dommersjef, men en slik direkte tilnærming er ikke en del av evalueringssystemet til ligaen. Så kostet det da også $ 15.000,- i bot for Danny Ferry.

Dommere i kampen var Rodney Mott, Scott Wall og Eli Roe, tilskuerantall i Atlanta var 19159.