NBA: Nesten stille uke

Det har etter forholdene vært en rolig uke for NBA-gutta i grått, hvertfall så langt vi kan fastslå via internett fra den andre siden av kloden. Men hektisk spaning etter nyheter førte oss til en dramatisk avslutning på kampen mellom Denver Nugget og Chicago Bulls der dommerne måtte se sluttsekundene i replay hele 20 ganger før det ble klart hvem som vant kampen. Og ikke overraskende har den tidligere omtalte nettbloggeren Dwight Howard mottatt regningen for sine skriverier om dommerne på sin hjemmeside.

I gårsdagens kamp mellom Denver Nuggets og hjemmelaget Chicago Bulls ble det høydramatisk på slutten av kampen. For med 6/10-dels sekund igjen av kampen setter Chauncey Billups det første av to straffekast til stillingen 89-90 og unngår med vilje å treffe på det andre.

Arkivbilde: NBA-dommer Mark Wunderlich og Denvers coach George KarlBillups regnet nemlig med at Chicago trengte et mirakel for å klare noe som helst på den korte tiden, men Joakim Noah får tar returen og får time-out med 3/10-dels sekund igjen av kampen. 

Etter time-out'en får Brad Miller på Chicago innkastet og i en kjapp bevegelse får han også skutt og treffer kurven til stor jubel for hjemmelag og 21.409 publikummere i United Centre i Chicago.

Men etter 10 minutter med gjennomgang av TV-bildene, bestemte dommerne seg for at ballen ikke rakk å forlate fingrene til Miller og annulerte scoringen. Stillingen ble derfor 89-90 og Denver fikk sin første seier på tre kamper mens jubelen skiftet banehalvdel.

Og Chicagos coach Vinny Del Negro hadde respekt for avgjørerelsen til de tre dommerne Mark Wunderlich, Matt Boland og Eric Dalen: 

"I thought it was good when I first saw it," sa Del Negro. "That is irrelevant. The refs have to make the call. My understanding - 0.3 is enough time to catch and shoot. But I guess the ball was on his fingertips, probably. The refs made the call after looking at it about 20 times."

Denvers coach George Karl var også svært fornøyd, hans 939. seier tok ham forbi avdøde Red Auerbach til en 8. plass på listen over coacher med flest seire i NBA.

Kilde: FoxSports.com

 

Fra NBA meldes det også at den ivrige bloggeren, Orlando Magics stjernespiller Dwight Howard, har fått regningen for sin kritikk av dommerne. Howard skrev om dømmingen på sin hjemmeside etter en kamp nylig, men NBAs interne regler forbyr coacher og spiller å kritisere dommerne offentlig.

I praksis gjør de jo alltid det likevel, det er vel snakk om hvor mye man synes det er verdt å få sagt offentlig hva man mener om faktorer man ikke kan gjøre noe med i en kamp.

I Howards tilfelle kostet det $15.000,- å få tømt seg. Han snakket med representanter for NBA om saken i forbindelse med offentliggjøring av bestrafningen, og innrømmer at han også må følge reglene:

"I guess I've got to follow the rules," sa han til media etter møtet.

Jepp.

Kilde: ESPN.com