NBA: Førjulsbøter og twitring

I NBA ble det nylig innført et forbud mot bruk av f.eks. Twitter under kampene etter at flere spille hadde lagt ut kommentarer om andre aktører mens de var i garderoben i pausene. Og som alle forbud i NBA koster også dette penger når man lukker øynene og kjører på. Penger er imidlertid noe Celtics forward Rasheed Wallace må ha mye av. Mannen med "all-time" flest tekniske fouls har vært på ferde igjen. I tillegg til en av de vanlig i kampen mot Toronto på fredag, er han også belønnet med en førjulsbot fra NBA-kontoret for kommentarer han kom med etter kampen.

Mandag offfentliggjorde NBA noen av sine "julekort" til spillere som ikke hadde skjønt at forbudet mot bruk av nettsamfunn som Twitter er forbudt under reisene til bortekamp og under selve kampen. Man kan jo alltids spørre seg om hvordan de har tid til dette, og det regner vi med at coachen deres også spør seg om neste gang det er kamp.

Phoenx Suns forward Amare Stoudemire og Charlotte Bobcats forward Tyson Chandler er begge bøtelagt med $7.500,- for å ha lagt ut meldinger på sine Twitter "feeds" i konflikt med NBAs interne regler.

Samtidig ble det klart at gjengangeren Rasheed Wallace på Boston Celtics, forwarden som leder statistikken på tekniske fouls med 297 i karrieren, ble bøtelagt for sine kommentarer etter fredagens kamp mot Toronto.

Arkivbilde: NBA-dommer Derrick StaffordBoston vant 116-103 foran 18624 tilskuere , og dommere i kampen var Derrick Stafford, Tony Brown og Ed Malloy.

Wallace fikk nok en teknisk foul i denne kampen, og etterpå lot han både dommere og motspillere få så ørene flagret for den floppingen han mente Hedo Turkoglu, bevisst kalt Turkododo til media, bedrev:

"They've got to know that he's a damn flopper. That's all Turkododo do. Flopping shouldn't get you nowhere. He acts like I shot him."

"This game is watered down, watered down with all that flopping. They're setting rules on us to the point where you're taunting if you dunk on somebody. Paul [Pierce] dunked it and then he didn't say nothing, but it's a tech. Let the Golden Child [Cleveland's LeBron James] do that. Or one of the NBA Without Border kids do that, it's all fine and dandy."

Boten til Wallace er på hele $30.000,- som er høyere enn det både Orlandos Dwight Howard fikk for sine skriverier på bloggen sin, samt New Yorks Al Harringtons kritikk av dommerne etter tapet for Charlotte, begge tidligere denne måneden.

Det er nok et tegn på at man strammer til litt overfor Wallace som dessverre har blitt en gjenganger i slike saker de senere årene. Samtidig bør julebordet til folkene på NBAs kontor være sikret, det er ikke små beløp som kommer inn på denne måten i løpet av sesongen.

Kanskje Stu Jackson må ta på seg skjegg og røde klær denne julen? For Rasheed Wallace har neppe tenkt å lukke munnen.