Blogg: Østerrike i juli

Det ser ut som 2010 blir året der samtlige tolv måneder er belagt med dommeraktiviteter, og denne sommeren har det vært utenlandsopphold i tur og orden for flere av våre dommere. Turneringer, internasjonanle kurs, sommermesterskap og camps har forlenget sesongen for flere av de norske dommerne, og denne uken reiste FIBA-dommer John Hammervoll til Østerrike som medfølgende norsk dommer da Norge nå deltar i B-EM for U20-menn i Güssing, Oberwart. Med et supert hotell for dommerne, dømming av kamper og evaluering av FIBAs instruktører blir det hektiske ti dager for Hammervoll. Men ikke mer hektiske enn at det blir tid til litt tastaturvirksomhet, og fra Østerrike kommer det noen inntrykk oppsummert på dommerbloggen.

I april kom beskjeden fra FIBA Europe om at Hammervoll var nominert som dommer til B-EM for U20-menn i Østerrike, og ettersom NBBF har flere landslag i aktivitet i disse sommerturneringene betyr det tett program for våre FIBA-dommere.

Turneringen startet onsdag 14. juli, og Norges lag var på hugget allerede første dagen med en seier 80-35 mot Hviterussland. Den som er interessert i å følge med på Norges innsats i turneringen finner all relevant informasjon på FIBA Europes nettside for turneringen; www.fibaeurope_20men.com.

Vi har så vidt rukket å være i SMS/mailkontakt med Hammervoll, som så langt kan melde om meget høy standard på så vel arrangøropplegget som hotellstandarden. Dommerne er innlosjert på Hotel Balance Resort i Stegersbach, og etter bildene å dømme er det ikke å overdrive og kalle det "høy standard".

Turneringen avsluttes 24. juli, og fram til da blir det daglig dømming av kamper, instruksjon og evaluering med FIBAs dommerinstruktører og forhåpentligvis et sportslig høydepunkt denne sommeren.

Innlegg på bloggen kommende uke er signert John Hammervoll.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.