Blogg: 3mnd på Island

Det har gått tre måneder siden Josefin Winther reiste til Island for å kombinere musikk, studier og basketball, og vi har fått en førjulsblogg med oppsummering av tingenes tilstand. På Island holder de på å vurdere 3PO, men ettersom dommerne har relativt godt betalt får dette konsekvenser som klubbene ikke uten videre går med på. Men det brukes likevel tre dommere i mange kamper for å teste både dommere og lag, og med Josefins erfaring med denne mekanikken har det blitt mye bra trening på 3PO i den første halvdelen av sesongen. Det har også blitt en kamp i den islandske dameligaen Icelandic Express, og nok en kamp er på trappene om en drøy ukes tid. Og i helgen ble det også klar at det blir en kamp mellom to toppserielag i Powerade Cup for menn.

Josefin Winther har fått innpass i dommergruppen på Island, og har som vi tidligere har lest blitt godt mottatt av både dommerkollegaer og den islandske dommerkomiteen.

Etter tre måneder på øya har hun kommet godt inn i rutinene med nominasjoner, reiser til kampene og den ikke helt knirkefrie utbetalingen av penger for dømming og reiser. Men dommerhonorarene er gode, i praksis dobbelt så høye som her hjemme hvis man ser litt på kjøpekraften.

Etter et vellykket oppdrag i Icelandic Express, den øverste ligaen for kvinner, er Josefin klar for nok en kamp om en ukes tid. I helgen overbevist hun dessuten representanten for dommerkomiteen slik at det blir nok et oppdrag i den øverste cupen for menn, Powerade Cup, og denne gang mellom to lag fra den øverste ligaen.Tidligere har hun dømt cupkamp mellom to lag fra 1. divisjon for menn.

Så langt i sesongen har det blitt nærmere 20 kamper fordelt på ulike alderstrinn og serier, og hun har allerede erfart at publikumsinteressen og trykket i kampene er større enn i de fleste kamper her hjemme.

Dagens innlegg på bloggen er signert basketballdommeren Josefin Winther.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.