Blogg: Sommerturneringene i gang

FIBA Europes mange EM-turneringer for ungdom ruller over hele Europa, og mens vi her hjemme er mest opptatt av ferie og ferieværet er våre to internasjonale dommer ute på oppdrag sammen med de norske landslagene. Ettersom disse turneringene arrangeres som rene treningsleirene for dommerne, med både morgentrening og evaluering på programmet i tillegg til dømmingen, har de blitt FIBAs arena for dommerutvikling, og langt mer interessante å delta på enn tidligere.Men når Norge har flere landslag med enn vi har FIBA-dommere blir det hektisk for noen, og ikke mye tid til egen ferie når den nye sesongen starter snart også.

Våre to FIBA-dommere, Torkild Rødsand og Per-Kristian Larsen, er vel installert på sine hotell i henholdsvis Estland og Romania, og sammen med de norske landslagene er det basketball som står øverst på programmet disse julidagene. For Rødsand blir det spesielt hektisk denne sommeren også, etttersom han er nominert til to av de tre turneringene som Norge deltar i, og om ikke lenge braker det løs med kvalifisering til Eurobasket med nye utfordringer.

Likevel er disse turneringene spennende og interessante å være med på ettersom FIBA Europe driver grundig dommerutvikling og følger opp dommerne med egen instruktører. Det er nok på disse arenaene at de utvikler seg mest, flere kamper over litt tid blir betraktelig bedre enn enkeltvise oppdrag i europacupene.

Nå har vi fått den første beretningen på bloggen, og det er Rødsand som er førstemann ut med noen inntrykk fra sitt opphold i Tallinn. Noen glimt fra det daglige opplegget og noen tanker om hvor viktig det er å være med på sommerturneringene er blant de vi får vite fra ham denne gang.

Vi regner med at det også blir noen linjer fra turneringen i Romania når turneringen der har kommet i gang, følg med på bloggen.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen (også under Brukere - krever pålogging), og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnere på oppdateringer.