Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Nye bloggere

Basketballdommer.com vil forsøke å få mer fart i bloggen, og har derfor invitert ni utvalgte "bloggere" til å komme med bidrag utover sesongen. Disse totalt forskjellige personene har en spredning i alder på over 30 år, de fleste dømmer aktivt, noen er kommissærer, en reparerer tenner mens en annen fikser alt det andre, en er mer pilot enn passasjer på sine reiser og den yngste bor i Frankrike i påvente av en utdannelse. Samtlige har internasjonal erfaring selv om kun 5 av dem har FIBA-status.

Disse personene har svært ulik bakgrunn, alder, interesser og erfaring fra forskjellige nivåer innenfor basketballsporten, men har en ting felles. De er, eller har vært, basketballdommere, og de åpenbare ulikhetene ellers er vel egentlig et godt grunnlag for svært interessante innlegg på bloggen vår.

Felles for dem alle er også interessen for basketball, dømming og de utfordringene basketballdommerne har i sin virksomhet. Gjennom en aktiv sesong er de fleste av dem også på reiser i inn- og utland, og inntrykkene fra ulike basketsammenhenger er mange og fargerike. De er også godt i stand til å uttrykke seg både muntlig og skriftlig, noe av bakgrunnen til "utvelgelsen".

Disse ni *) er nå utfordet til å komme med noen ord/reisebrev/inntrykk fra sine oppdrag i utlandet, dømming i en turnering, spesielle opplevelse i forbindelse med en kamp eller reise til kamp, turneringer i inn- og utland, internasjonale mesterskap, underlige situasjoner, gode eller feilaktige regelanvendelser, morsomme historier om eller med andre dommere m.m., kort sagt "basketballdommeropplevelser" som flere enn dem selv kan tenkes å være interesserte i å lese om.

Nå håper jeg virkelig de føler presset ved å bli nevnt offentlig slik at de tar med seg, eller finner, et tastatur på eller etter neste reise, og at bloggen vår dermed kan bli en artig og interessant "sidevegg" til våre vanlig nyhetssaker om løst og fast.

Og kommer det ingen bidrag før utgangen av april, kan jeg personlig garantere stemningsrapport(er) fra Euroleagues sluttspill Final Four i Paris 7. - 9. mai 2010.

 

Inviterte bloggere sesongen 2009/2010:

  • Tor Chr. Bakken: Basketballdommer med spillererfaring fra landslag og Hovedserie, FIBA-dommer og dommerinstruktør, redaktør i Budstikka.
  • John Hammervoll: Aktiv FIBA-dommer siden 2001, spiller- og dommererfaring fra nasjonale serier, advokat med egen praksis.
  • Fredrik Holmboe: Forbundsdommer med lang erfaring fra nasjonale serier og turneringer i inn- og utland, privatpraktiserende lege.
  • Lars Klaar: Tidligere aktiv FIBA- og Euroleaguedommer i en årrekke, svensk forbundsdommer siden 1982, dommerobservatør i Euroleague fra 2009/10.
  • Jan Henrik Lunde: Aktiv FIBA-dommer siden 2007, bereist i både privat- og dommersammenheng, pilot i Norwegian.
  • Kjell Løvold: Forbundsdommer med lang fartstid som sluttspilldommer, bred erfaring fra internasjonale turneringer og landslagskamper, seniorkonsulent i Sparebank1 Nord-Norge.
  • Stein Moe: Basketballdommer med spillererfaring fra landslag og Hovedserie, tidligere aktiv FIBA-dommer og nå kommissær, overtannlege i Hordaland.
  • Finn Szczesny: Ung norsk forbundsdommer med polske aner som dømmer på nasjonalt nivå i Frankrike, student i Toulouse.

 

*) Listen kan bli endret gjennom sesongen