Blogg: Refs Down Under

Det har tilsynelatende vært stille en stund fra vår mann i Australia, Simon Nordeide, men han har rukket å være hjemme i Norge en periode i vinter og fikk også dømt en del kamper her. Nå er han imidlertid på plass "Down Under" igjen, og vi har fått litt stoff fra ham i forbindelse med den lokale dommersamlingen og kommende sesong i QBL. Og når vi nå går påsken i møte med et antall kuldegrader er det hyggelig å lese om en dommersamling i 35 varmegrader.

Simon Nordeide fra Bergen er som vi vet i Australia for å studere, men har også fått innspill hos den lokale basketligaen QBL, Australias nest øverste nivå. Nylig var 80 dommere og 20 instruktører på plass til årets dommersamling i Queensland.

Årets clinic var delt i fire; generell informasjon, dømming sett fra en coach og en spiller, regeldiskusjon og til slutt de obligatoriske testene som FIBA krever.

Simon har skrevet litt på dommerbloggen om sine inntrykk fra denne dommersamlingen, den siste i QBL som student i Australia. Snart vendes nesen nordover etter endt studium.

Med seg fra QBL-clinic'en fikk deltakerne også denne situasjonsvideoen for nærmere studier, og ettersom den er lagt ut på YouTube er den til nytte også for andre som vil ta en titt.