Blogg: To dommere i Scania Cup

Tradisjonen tro er det også i år norske dommere med i den årlige Scania Cup, en prestisjefyllt turnering for aldersbestemte klubblag som regnes som et uoffisielt Nordisk mesterskap. Antallet dommere har variert fra år til år, men det har vel nesten uten unntak være dommere fra Norge med siden 1990. I år er det to kvinnelige dommere som har lagt påskeferien til Södertälje utenfor Stockholm.

Turneringen Scania Cup er en institusjon i vårt område av basket-verdenen, i en årrekke har Södertälje BBK arrangert det som av mange regnes som uoffisielt Nordisk mesterskap og et stort antall frivillige gjør sammen med dyktige dommere fra hele Europa dette til en virkelig bra cup for de aldersbestemte klubblagene.

De senere årene har også det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe fått øynene opp for turneringen, og det har blitt standard med forelesninger på mekanikk og oppfølging av dommerne med hjelp av et antall instruktører.

I år har to av våre kvinnelige dommere tatt påskeferien langt fra den norske fjellheimen og skal i løpet av påskedagene dømme kamper i årets Scania Cup; Viola Györgyi (Trondheim) og Tennaz Javid (Bergen) skal sammen med dommere fra en rekke land i Europa sørge for rettferdig og trygg kampledelse når kampene snart drar i gang.

Vi er lovet innlegg på vår dommerblogg i løpet av disse dagene, kanskje et flertall faktisk, så det er bare å titte innom her eller følge med via vår Facebookside.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnere på oppdateringer.