Blogg: Bra nordisk i Solna

Denne langhelgen har FIBA-dommer Per-Kristian Larsen vært i den svenske byen Solna sammen med tre gode dommerkollegaer og det har vært fullt fokus på kampene i Nordisk Mesterskap for U16 og U18. Norge har som vanlig med fire lag med, og dermed også fire dommere. Det benyttes tre dommere i hver kamp (3PO), og arrangøren har også dommerinstruktører som Victor Mas fra FIBA Europe som bidrar med kampevaluering og instruksjon gjennom turneringen. Larsen har nå skrevet litt om sine inntrykk på dommerbloggen.

I Solna: Victor Mas fra FIBAOnsdag kveld kom vår fire kollegaer fram til Solna i Sverige, og som nevnt tidligere er det Per-Kristian Larsen, Viola Györgyi, Joakim Arroub og Nikola Bejat som var nominert som medfølgende dommere i dette nordiske mesterskapet.

Deltakerlandene har også med dommerinstruktører som jobber sammen om å evaluere og instruere dommerne i denne turneringen. Det har blitt vanlig de senere årene at FIBA Europe bidrar med ressurser når det arrangerer større turneringer med mulighet for å drive dommerutvikling, og i år var det Victor Mas fra FIBA Europe som bidro på den faglige delen av programmet.

Larsen, en av våre faste bidragsytere på bloggen, har skrevet litt om sine inntrykk fra årets turnering i Solna. Langhelgens innlegg på bloggen er signert FIBA-dommer Per-Kristian Larsen fra Oslo.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnere på oppdateringer.