Arkivet: Hvem er dette?

Bildearkivet vårt vokser fra dag til dag, og spesielt i den historiske delen har det kommet mye morsomt opp av både skuffer og avisarkiver den siste uken. Vi har vært i kontakt med de mest sentrale avisene der basketball har vært spilt siden sporten ble startet på 60-tallet, og ennå er det håp om å finne flere godbiter. Så godt som alle på bildene, både spillere og dommere, er identifisert, men det er et bilde vi ikke klarer. Vet du hvem dommeren er?

Med bidrag fra bl.a. aviser som Budstikka, Bergens Tidende, Harstad Tidende, Nordlys, og med gjennomsøking i private album og skuffer, begynner bildesamlingen vår nå å kunne representere flere tiår med basketballdommere på jobb med fløyte og dommerskjorte.

Dommerklærne har forandret seg mange ganger, noen dommere har kommet og andre gått, andre har både kommet og godt og enkelte har liksom "alltid" holdt på, men felles for alle er den viktige oppgaven som kampledere i NBBFs nasjonale serier.

Snart starter vi også med det første intervjuet i vår serier "Hvor er de nå?" der vi presenterer de som holdt på som dommere den første tiden. Og mange av våre lesere vil nok bli overrasket over en del av navnene som dukker opp som dommere i denne perioden.

De fleste av personene på bildene er identifiserte, både coacher, spillere og dommere, men det er et bilde vi ikke har klart å få verifisert.

Bildet er nok fra 70-tallet, kanskje opp mot 80-82 på grunn av de sorte dommerbuksene, og bildet er tatt i Haukelandshallen i Bergen. Sannsynligvis er det også en kamp mellom Ulriken og Bærum.

Dommeren har ryggen til fotografen for å følge med situasjonen under kurven. Men hvem her han? Forslag mottas med takk!!