FIBA: Nytt hederstegn til Knut Myhre

Dommerkomiteens tidligere leder Knut Myhre har fått nok et hederstegn for sin virksomhet innenfor dømming og utvikling av basketballdommere i en mannsalder. FIBA har en egen utmerkelse for personer som enten har vært FIBA-dommere i mer enn 10 år eller som har gjort en vesentlig innsats innenfor arbeid med regler og dommere i eget hjemland. Nå blir også Knut Myhre "FIBA Honorary Referee" på livstid.

Jan Korshavn overrekker lisensen som Honorary FIBA Referee til Knut MyhreDet internasjonale basketballforbundet FIBA har i sine lover et eget punkt der de åpner for at nasjonale forbund kan søke om et eget hederstegn til tidligere FIBA-dommere eller andre som har gjort en vesentlig innsats innenfor dommerutvikling og/eller spilleregler. Fra før av har NBBF seks dommere med samme status.

Knut Myhre var basketballdommer i Norge før NBBF ble stiftet i 1968, holdt dommerkurs på midten av 60-tallet og har nok dømt flere kamper enn de fleste i perioden fram til sesongen 2004/05 da han la fløyten på hyllen for godt.

Myhre gikk også kurs hos FIBA i 1968 og fikk status som internasjonal dommer samtidig med Stein Evju, begge gikk sitt kurs i den sveitsiske byen Macoulin.

I ettertid har Knut Myhre innehatt en rekke verv i NBBF, både regionalt og nasjonalt, men i denne sammenhengen er det hans 10 år i NBBFs dommerkomite som står sentralt. Her har han lagt igjen en profesjonell og ryddig arbeidsmåte som fortsatt følges, og hans nitide og detaljerte arbeid med teksten i spillereglene har satt en standard som er krevende å følge opp.

Myhre har fra før av fått NBBFs Gullfløyte og Hederstegnet, han er æresmedlem i dommerunionen NBU og nå får han også FIBAs æresbevisning "FIBA Honorary Referee" - nok en velfortjent utmerkelse for hans mangeårige engasjement for basketballsporten og dommerarbeidet. Utmerkelsen ble delt ut under NBBFs dommersamling i Helsinki fredag 1. september.

Vi gratulerer!