Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Sluttspilloppdrag

Norges Basketballforbund mottok like før jul en svært hyggelig dommernominasjon fra det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe. Det er nemlig ikke hverdagskost at norske dommere får dømme i sluttspillsammenheng i europacupene, men nå er Jan Henrik Lunde oppnevnt som dommer i en 16-delsfinale i EuroCup for Women. Kampen spilles førstkommende torsdag i Belgia, og Lundes meddommer er ingen ringere enn Europas høyest rangerte kvinnelige dommer, franske Chantal Julien. Det benyttes kun to dommere i EuroCup.

FIBA-dommer Jan Henrik LundeNBBF har mottatt følgende internasjonale nominasjon fra FIBA Europe:

  • Jan Henrik Lunde, dommer:
    Eurocup for Women, Dexia Namur (BEL) - Saarlouis Royals (GER), 7. januar i Namur, Belgia.

Etter at Lunde måtte melde avbud til en kamp i gruppespillet i EuroCup i desember 2009, er det svært gledelig å registrere at han nå er nominert til en sluttspillkamp i denne europacupen for kvinner. Gruppespillet er over, og lagene går nå inn i sluttspillet der man først skal gjennom 16-delsfinaler som spillles best av to kamper (borte-hjemme).

I EuruCup benyttes det fortsatt dømming med to dommere, s.k. 2PO (Two Person Officiating), og førstedommer i kampen er den rutinerte dommeren Chantal Julien, en rutinert fransk kvinne med bred erfaring fra OL, VM, fransk liga og kamper i Eurochallenge, FIBAs øverste nivå for menn. Hun har også vært på oppdrag sammen med både Stein Moe og Siv Th. Underland ved flere anledninger. Kommissær i kampen er kroatiske Boris Lalic fra Zagreb.

Se www.basket.no og www.fibaeurope.com for flere detaljer.