Featured

FIBA: Reiertsen til Belgia

FIBA Europe har invitert alle medlemsforbund til å sende dommere som kan være aktuelle for internasjonal lisens til en dommercamp. NBBF har etter søknad fått plass til en dommer, i romjulen reiser Alexander Reiertsen til Kortrijk i Belgia.

FIBA-camp: Alexander Reiertsen til BelgiaFIBA la ned sine tradisjonelle dommerkurs (s.k. Clinic for Referee Candidates) for et par år siden og erstattet dem med et faglig opplegg der alle medlemsforbund melder inn sine aktuelle dommere som får lisens som FIBA-dommer i 2 år.

Antall dommere totalt og pr nasjon varierer etter behov og deltakelse i internasjonale sammenhenger.

Innen man kan bli aktuell for lisens i neste periode 2021-23 må man ha deltatt på en spesialsamling arrangert av FIBA Europe Referee Department; "Introduction Camp for National Referees".

NBBF fikk nylig med Alexander Reiertsen fra Trondheim på en slik samling, i perioden 26. - 29. desember er han på plass i Kortrijk i Belgia.

Sammen med en turnering for U19 landslag og klubblag med lag fra land både i og utenfor Europa, blir det nå en slik 3-dagers samling. De 24 deltakerne kommer til å dømme minst en kamp i U19 pr. dag i tillegg til en hektisk timeplan med faglige forelesninger fra internasjonale dommerinstruktører, workshop og kampanalyse, språktest, teoriprøver og fysiske tester.

i tillegg har NBBFs dommerkomite ytterligere tre dommere på listen over aktuelle for deltakelse i tiden som kommer; Simon Nordeide, Finn Szczesny og Andrzej Rakowski.

FIBA avholder flere slike camps i perioden fram til arbeidet med ny lisensperiode starter våren 2021. Endelig valg av hvem som blir aktuelle for søknad om lisens for perioden 2021-23 blir gjort av FIBA National Instructor Kjell Løvold.

Vi gratulerer Reiertsen med denne muligheten og ønsker ham et lærerikt juleopphold i Belgia.