FIBA: Györgyi aktuell i Basketball Champions League

Det internasjonale basketballforbundet FIBA har invitert vår internasjonale dommer Viola Györgyi til en pre-season Workshop for dommere aktuelle for Basketball Champions League kommende sesong. I neste uke reiser hun til Tyskland i samband med Eurobasket og der blir det også en egen samling for inviterte BCL-dommere.

Viola Györgyi aktuell i Champions LeagueFIBA har samlet sin store satsing på en europeisk liga for menn under navnet Basketball Champions League med et kommersielt konsept som skal konkurrere med den private ligaen Turkish Airlines Euroleague.

I BCL deltar europeiske mesterlag og det er en stadig økende interesse blant både tilskuere og media for denne nysatsningen. Forrige sesong var det hele 52 lag som måtte kvalifisere seg til de 32 plassene i BCL Regular Season.

Sesongen 2021/22 var den 6. sesongen med Basketball Champions League og det ble avviklet hele 172 kamper gjennom sesongen som til slutt ble vunnet av Lenovo Tenerife med 98 - 87 over Baxi Manresa, begge lag fra Spania.

Ligaen har forøvrig en egen utvalgt dommergruppe, alle FIBA-dommere, som også benytter andre dommerskjorter enn ellers i FIBAs turneringer og kamper, samt en eget utvalgt korps med Technical Delegates i stedet for "vanlige" FIBA Commissioners som følger opp arrangement og det administrative.

Dommergruppen bestod forrige sesong av 55 dommere fra hele Europa. Hvordan årets dommergruppe blir får vi svar på senere i høst når FIBA har valgt ut hvilke dommere som skal dømme i årets sesong av BCL. Men først skal alle de aktuelle dommerne ha en dommersamling i Tyskland i perioden 17.-18. august. En av disse er altså Viola Györgyi.

 

 

Basketball Champions League er det øverste nivået for herrer som arrangeres av det internasjonale basketballforbundet FIBA. Innledningsvis er det 52 lag som må spille kvalifisering om de 32 plassene i Regular Season der lagene er delt i 8 gruppe med 4 lag i hver gruppe. Etter dette kommer spillefasen "Play In" der de beste 8 av lagene på 2. og 3. plass i gruppene kan spille om å gå videre til "Round of 16" sammen med de 8 gruppevinnerne fra Regular Season.

I "Round of 16" spilles det med 4 grupper der de to beste lagene i hver gruppe går til kvartfinaler før det til slutt arrangeres et "Final Four" tidlig i mai måned for å kåre mesterlaget.

Mer informasjon på Basketball Champions League.