FIBA: Svendberg til Belgia

FIBA Europe har invitert alle medlemsforbund til å melde inn dommere som kan være aktuelle for internasjonal lisens til en dommercamp. NBBF har etter søknad fått 1 plass og i romjulen reiser Alexander Svendberg til Kortrijk i Belgia.

Svendberg på FIBA Camp. Foto: Marianne M. Stenerud.FIBA la ned sine tradisjonelle dommerkurs (s.k. Clinic for Referee Candidates) for noen år siden og erstattet dem med et faglig opplegg der alle medlemsforbund melder inn sine aktuelle dommere som deretter får lisens som FIBA-dommer i 2 år.

Antall dommere totalt og pr nasjon varierer etter behov og deltakelse i internasjonale sammenhenger.

Innen man kan bli aktuell for en ny lisens for neste periode 2023-25, må man ha deltatt på en spesialsamling arrangert av FIBA Europe Referee Department; "FIBA Camp for Potential FIBA Referees GOL 2023-25".

NBBF fikk nylig med Alexander Svendberg fra Oslo på en slik samling, i perioden 26. - 30. desember er han på plass i Kortrijk i Belgia.

Sammen med en turnering for U19 landslag og klubblag med lag fra land både i og utenfor Europa, blir det nå et 3-dagers seminar. De 24 deltakerne kommer til å dømme minst en kamp i U19 pr. dag i tillegg til en hektisk timeplan med faglige forelesninger fra internasjonale dommerinstruktører, workshop og kampanalyse, språktest, teoriprøver og fysiske tester.

FIBA avholder flere slike camps i perioden fram til arbeidet med ny lisensperiode starter våren 2023.

Endelig valg av hvem som blir aktuelle for søknad om lisens for perioden 2023-25 blir gjort av FIBA National Instructor Kjell Løvold i samarbeid med NBBFs dommerkomite.

Vi gratulerer Svendberg med denne muligheten og ønsker lykke til i Belgia.