Viola Györgyi til NBA Summer League
Viola Györgyi til NBA Summer Leageu 2023

Viola Györgyi til NBA Summer League

Gjennom sitt samarbeid med NBA har FIBA nå fått mulighet til å sende 6 dommere til NBA Summer League i Las Vegas. I første halvdel av juli skal NBA-klubbene teste nye lagoppstillinger og spillere som kan være aktuelle for kommende sesong. Men samtidig er det en utviklingsarena der både NBA, FIBA og Euroleague har med utvalgte dommere og disse skal evalueres gjennom disse kampene i Las Vegas. Og Viola Györgyi er på listen til FIBA.

I mange år har det vært fast tradisjon med forskjellige "summer leagues" der lagene i NBA har brukt sommeren til å teste nye spillere og lagoppstillinger. Etterhvert har dette konseptet fått stor mediainteresse og det arrangeres også flere ulike turneringer under samme navn, bl.a. i Sacramento, Salt Lake City og altså i Las Vegas.

Hektisk for Györgyi: EM, VM og NBA Summer LeagueFIBAs dommersjef, finske Carl Jungebrand, har nå invitert 6 internasjonale dommere som får muligheten til å dømme i NBA Summer League som en del av forberedelsene til VM i august. Etter en fantastisk utvikling de seneste sesongene er det ikke helt overraskende, men desto mer gledelig, at Viola Györgyi er med blant de som får denne muligheten.

Reisen dekkes av FIBA og oppholdet av NBA, og med muligheten for å dømme på dette nivået som en oppkjøring til VM i Filipinene senere i høst, må det sies å være litt av en drømmesommer - selv om den er hektisk fra før av.

Opplegget for dommerne vil være leksjoner med instruktører på formiddagen og dømming av kamper på ettermiddag og kveld, og alt evalueres i etterkant. De europeiske dommerne ankommer 5. eller 6. juli og reiser hjem 13. juli.

Det er også invitert to dommere fra Euroleague til samme opplegg, litauiske Gytis Vilius er på plass for tredje gang, og franske Mehdi Difallah er med for første gang. De får følge av Yohan Rosso, franskmannen som har blitt invitert direkte av NBA og som også var i USA forrige sommer.

Vi ønsker Viola lykke til med dette USA-besøket, det blir garantert et minne for livet.