Featured

Dommertabbe i VM-semifinalen?

Verdensmesterskap i Tyrkia er over og som suverene vinnere står det unge amerikanske laget som ledet av Kevin Durant feide all motstand av banen. Det ble mange fine høydepunkt fra Istanbul selv om mange av kampene, spesielt innledningsvis, var litt ujevne. Men med sluttspillet kom de nervepirrende avslutningene, og flere dager etter at USA har reist hjem raser fortsatt debatten på internett om utfallet av semifinalen mellom Serbia og hjemmelaget Tyrkia. Skytingen i slutten av kampen var utrolig bra, og ingenting var avgjort før det siste skuddet ble tatt når sluttsignalet gikk. Men med noen få sekunder igjen av kampen fikk Tyrkia innkast fra midtlinjen etter en time-out. Og da skjedde det som kan være en ugrei dommertabbe og som kanskje ga USA feil motstander i finalen.

I jevne og tøffe kamper med noen av verdens beste lag koker det på alle fronter når man går inn i det siste minuttet med jevn score. Og lørdagens semifinale mellom Serbia og Tyrkia hadde alle faktorene til en skikkelig neglebiter.

Etter en serbisk scoring med under 5 sekunder igjen på kampuret tar Tyrkia time-out og får ballen til innkast fra midtlinjen etterpå. Innkastet fomles bort, stjernespilleren Türkoglu mister ballen, men heldigvis ender den opp i hendene til Kerem Tunceri som frekt dribler forbi en forsvarer og legger ballen i kurven på en lay-up.

Så langt er alt greit, serberne får skutt et siste forsøk som ikke går i kurven og Tyrkia reiser videre til finalen mot USA.

Senere dukker det imidlertid opp et opptak på YouTube som tydelig viser at Tunceri tråkker på sidelinjen i det han aksellerer forbi forsvarsspilleren. Dommere, tilsynelatende godt plassert, fokuserer sikkert på en mulig foulssituasjon og ser ikke foten på linjen.

Dommertrioen i kampen var alle fra Amerika: Jose Anibal Carrion (PUR),Pablo Alberto Estevez (ARG), Reynaldo Antonio Mercedes Sanchez (DOM).

Videoen der all verdens rare påstander om FIBA, dommerne, tyrkere, grekere og serbere er lagt inn som kommentarer, er allerede vist over 200.000 ganger på YouTube.com. Og flere blir det nok i dagene som kommer.

Se selv og bedøm situasjonen: