Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Omtaler dommersamlingen

Som i fjor omtaler FIBA Europe også i år den norske dommersamlingen på sin hjemmeside. Etter at instruktør Roger Schwarz kom tilbake til Tyskland har han sendt bilder og en kort rapport til FIBAs Referee Department der Richard Stokes nå har sørget for en artikkel på deres nyhetssider. Der omtales jevnlig de ulike utdanningsprosjektene og aktivitetene de har knyttet til dommerutvikling i hele Europa. I forrige uke la de ut artikkelen om NBBFs dommersamling i september. Det er ikke hver dag dommeraktivitetene i Norge omtales internasjonalt.

Faksimilie fra FIBAs nettsideFIBA Europe's Referee Department arbeider iherdig for å utvikle europeiske basketballdommere på alle plan, ikke kun de internasjonale FIBA-dommerne som de jevnlig har på oppdateringskurs, men også de nasjonale dommerne i alle medlemslandene.

Deres instruktører benyttes stadig oftere på dommersamlinger arrangert av de nasjonale forbundene, og Norge er ikke noe unntak. I en årrekke har NBBFs dommerkomite invitert internasjonale dommerinstruktører og forelesere til sine dommersamlinger, og blant personene som har vært på besøk finner vi meritterte folk som Ulf Øhrman, Alan Richardson, Jan Holmin, Luigi Lamonica og Roger Schwarz.

Sistnevnte var på besøk i Oslo under NBBFs seminarhelg i september, og har nå forsynt FIBA Europe med bilder og en liten statusrapport fra sin deltakelse på dommersamlingen. Richard Stokes, som er ansatt i Competitions Department, har nå sørget for at den norske dommersamlingen er omtalt på deres hjemmeside.

Mer om dette på FIBAEurope.com.