Featured

FIBA: Nytt dommerkurs

Ikke før er dommerkurset i Tyrkia over før FIBA Europe er i gang med neste runde av sin løpende rekrutterint av nye internasjonale dommere. I samarbeid med det kroatiske basketballforbundet arrangerer FIBA nytt Trinn I kurs for dommeraspiranter, og det er 19 utvalgte forbund som bes sende sine kandidater. Kurset holdes i den kroatiske byen Sibenik i perioden 11. - 16. april, og er aktuelt for dommere født 1. januar 1977 eller senere.

Det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe drar igang nok en runde med sitt to-trinns dommerkurs, og inviterer nå 19 nasjonale forbund som de mener har for få FIBA-dommere til å sende sine kandidater.

Disse landene er Albania, Andorra, Armenia, Azerbaijan, Danmark, Georgia, Gibraltar, Hviterussland,  Island, Irland, Kypros, Luxemburg, Malta, Moldova, Monaco, San Marino, Skottland, Østerrike og Wales.

I perioden 11. til 16. april holdes det et fire-dagers kurs med tester, leksjoner og dømming med evaluering, og de kandidatene som blir valgt ut som gode nok kan delta på Trinn II med flere leksjoner og tester, samt dømming av kamper i Albert Scweitzer turneringen i Tyskland i 2012.

Stedet er Hotel Punta Vodice i byen Sibenik, kun kort avstand fra de internasjonale flyplassene i Zadar og Split.

I følge invitasjonen er det dommere som er født 1. januar 1977 eller senere som er aktuelle, og det er kun anledning til å melde på maks. to dommere fra hvert forbund. Andre land enn de nevnt over kan søke spesielt om å få med deltakere, men disse må godkjennes spesielt av FIBA Europe.

NBBFs dommerkomite har uansett bestemt å ikke melde på noen kandidater til dette kurset.