FIBA: Rødsand til EM for U20

Det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe sender i disse dager ut nominasjoner til en rekke mesterskap som skal avvikles kommende sommer og høst. Norges ungdomslandslag er med i noen av disse EM-turneringene, og det blir altid nominert en medfølgende dommer fra hvert land i tillegg til noen nøytrale. Først ut er FIBA-dommer Torkild Rødsand fra Bergen som får bli med det norske U20-landslaget for menn til Sarajevo i midten av juli for å delta i B-EM der 22 lag, inkludert våre nordiske naboland, skal møtes i en 10-dagers turnering.

Torkild RødsandVåre FIBA-dommere skal igjen i ilden på den internasjonale arenaen, og de senere årene har FIBA Europe arrangert et stort antall mesterskapsturneringer for ungdomslandslag. Til disse turneringene nomineres også FIBA-dommere og internasjonale dommerinstruktører slik at dommerutvikling også står på programmet.

Norge er med i flere av disse, og det er nå klart at det blir FIBA-dommer Torkild Rødsand fra Bergen som skal være med U20-landslaget for menn til Sarajevo i perioden 14.-24. juli. Det er nominert tilsammen 22 medfølgende dommere og 6 nøytrale dommere. Dommerinstruktører i denne turneringen er Michael Holland (SWE) og Todd Warnick (ISR).

Mer om deltakende lag og spilleformat på FIBAs hjemmeside.

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til i juli!