Featured

FIBA: Rødsand dømmer Eurocup-kval

Det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe har sendt ut de første nominasjonene til  høstens mange europacupkamper, og den norske FIBA-dommeren Torkild Rødsand fra Bergen har fått et spennende oppdrag i vårt naboland Sverige. I slutten av måneden skal han til Norrköping der hjemmelaget Dolphins skal spille kvalifisering til Eurocup mot BC Telenet Ooostende fra Belgia. Denne kvalifiseringsgruppen er et samarbeid mellom Euroleague og FIBA Europe, der vinnerne går til Eurocup og taperne til FIBAs Eurochallenge. Samtidig markerer dette den første Europacupkampen for menn siden Rødsand bli FIBA-dommer i april 2010.

Torkild RødsandFIBA Europe og Euroleague samarbeider om a spille i sine europacuper for menn slik at FIBA arrangerer en egen Eurocup Qualifying Round med 16 lag der de åtte vinnerne skal spille i Eurocup Regular Season sammen med 24 andre lag, totalt 32 lag.

De åtte lagene som blir slått ut av kvalifiseringsrunden går inn i FIBA Eurochallenge Regular Season med tilsammen 32 lag. Mer om lagene på nettsidene til Eurocup og FIBA Europe.

FIBA har altså nominert Torkild Rødsand fra Bergen som en av dommerne som skal dømme i denne kvalifiseringsrunden, et lovende skritt videre i forhold til kampene han ha fått hittil. Dette blir den første europacupkampen for menn, og 27. september er Rødsand på plass i Sverige der Norrköping Dolphins skal møte BC Telenet Oostende fra Belgia

Dommere i kampen er Juris Kokainis fra Litauen (crew chief), Haydn Jones fra Wales og vår egen Torkild Rødsand fra Bergen. Kommissær i kampen er Lucas Vergossen fra Nederland.

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til i Norrköping!