FIBA: Dobbeltkamp til Rødsand

Europacupene er i oppstarten, og det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe har nå nominert den norske FIBA-dommeren Torkild Rødsand fra Bergen til to kamper i Euroleague for Women (ELW). I slutten av oktober reiser han til Polen for å dømme i byene Gdynia og i Krakow to påfølgende dager. Sammen med seg har han en tyrkisk og en tysk meddommer. Og kommissæren er en gammel kjenning fra Wales.

Torkild RødsandDe to polske lagene spiller i hver sin gruppe av Euroleague for Women, FIBAs øverste nivå for kvinnelig klubblag i Europa. Det er tilsammen 24 lag i ELW fordelt på tre grupper, og Lotos Gdynia spiller i gruppe A mens Wisla Can-Pack fra Krakow er i gruppe C.

Onsdag 26. oktober spiller Wisla Can-Pack mot BLMA fra Frankrike, og dagen etter møter Lotos Gdynia det spanske laget Ros Cesares i Gdynia.

Dommere i kampen er Engin Kennerman fra Tyrkia (crew chief), Toni Rodriguez fra Tyskland og Torkild Rødsand fra Norge. Kommissær i begge kampene er William "Will" Jones fra Wales, en gammel kjenning av mange norske dommere og tidligere foreleser ved NBBFs dommersamling i 2009.

Vi gratulerer med nominasjonene og ønsker lykke til i Polen!