Featured

FIBA: Rødsand til Praha

FIBA-dommer Torkild Rødsand hadde ikke rukket å komme tilbake til Norge fra Minsk i Hviterussland før den neste nominasjonen tikket inn til NBBF fra FIBA Europe. Om snaue to uker blir det nok et oppdrag i kvinnenes Euroleague på Rødsand, og kampen går i den trivelige turistbyen Praha, hovedstaden i Tsjekkia. Sammen med seg på parketten får han to av sine kollegaer fra dommerkurset i Mannheim våren 2010. Og bare noen få dager etter turen til maleriske Praha blir den en snartur innom Danmark for en kamp i den danske ligaen sammen med kollega Larsen fra Oslo. Med andre ord en svært hektisk novembermåned for FIBA-dommeren fra Bergen.

Torkild RødsandDet tsjekkiske damelaget ZVVZ USK Praha spiller i Euroleague for Women gruppe A, og 23. november møter de polske Lotos Gdynia i Sport Hall Folimanka. Etter fem spilte runder ligger tsjekkerne på en fjerdeplass med 2 seire og 3 tap, polakkene på en sjetteplass med 1 seier og 4 tap. Men tabellen er jevn, og alle lagene skal også spille en runde kommende uke.

FIBA Europe har nominert Andris Aunkrogers fra Latvia (Crew Chief), Pedro Coelho fra Portugal og Torkild Rødsand fra Norge som dommere i denne kampen. Kommissær er Pierre Brys fra Belgia.

Mer om deltakende lag og spilleformat på FIBAs nettsider.

Vi gratulerer med ny nominasjon og ønsker lykke til i Tsjekkia!