Featured

Nytt OL på Jungebrand

Til sommeren rettes basketfokuset mot OL i London, et høydepunkt for både spillere, coacher, dommere og ikke minst publikum verden over. Men for en dommer blir dette et skikkelig høydepunkt. Hele 24 år etter at han dømte i et OL første gang er han for femte gang tilbake på listen over nominerte dommere, en enestående prestasjon for en dommer som ikke kan sies å være fra en toppnasjon i basket. Vi snakker selvfølgelig om finske Carl Jungebrand, og på tampen av sin FIBA-karriere kan vi vel anta at finalen vil være innen rekkevidde for den superrutinerte finnen.

Dommeren som har dømt "alt" og litt til er fortsatt i full vigør i Euroleague, og det var vel egentlig ingen stor overraskelse at navnet hans dukket opp på listen over europeiske FIBA-dommere som er nominert til sommerens OL i London.

Carl Jungebrand i aksjonHans basket-CV er imponerende, og helt unik så langt vi vet, for hvem andre har dømt i fem OL og vært med i nesten alle EM, VM og Europacupfinaler som har vært i mellomtiden. I en artikkel i serien "Profiler" skrev vi i februar 2011 om hans bakgrunn som dommer og den som leter finner også et intervju med ham i forkant av hans besøk i Oslo sist høst.

Nå er han nominert til sitt femte OL i rekken, og sammen med flere andre rutinerte europeere, deriblant velkjente Luigi Lamonica og Ilija Belosevic m.fl. danner han grunnstammen av solide dommere i sommerens turnering i England.

I en alder av 48 er det også klart at dette er Jungebrands siste internasjonale turnering som dommer for FIBA, og det vil ikke overraske mye om han dukker opp som crew chief i finalen når lekene går mot slutten 12. august.

Vi gleder oss på Jungebrands vegne og ønsker lykke til med sommerens stor utfordring.

En utfordring vi vet han fikser!

 

Dommere fra FIBA Europe nominert til OL i London:

Recep ANKARALI (TUR)
Juan Carlos ARTEAGA (ESP)
Ilija BELOSEVIC (SRB)
Guerrino CEREBUCH (ITA)
Elena CHERNOVA (RUS)
Christos CHRISTODOULOU (GRE)
Carole DELAUNE (FRA)
Carl JUNGEBRAND (FIN)
Luigi LAMONICA (ITA)
Olegs LATISEVS (LAT)
Robert LOTTERMOSER (GER)
Sasa PUKL (SLO)
Borys RYZHYK (UKR)