FIBA: Bakken til Gran Canaria

FIBA Europe arrangerer sin vanlige sommerclinic for instruktører og dommere med utviklingspotensiale på Gran Canaria i slutten av mai. Dette er en fast årlig samling der FIBA legger spesiell vekt på sine metoder for observasjon og evaluering, samt at de utvalgte dommerne får ekstra oppfølging og mulighet til videreutvikling. Det er ikke invitert noen norske dommere denne sommeren, men vår instruktør Tor Chr. Bakken skal delta på samlingen.

Tor Chr. BakkenNBBF har fått invitasjon til den årlige "FIBA Europe Clinic for National Instructors and Potential Referees" som arrangeres på den spanske øye Gran Canaria i perioden 29. mai til 2. juni.

Disse samlingene ble innført av den tidligere "dommersjefen" Miguel Betancor og lagt til hans hjemlige omgivelser på den spanske øya, men hans oppgaver er inntil videre overtatt av engelske Richard Stokes.

Inntil det praktiske rundt alt dette er avklart, velger men å fortsette på samme sted der det forsatt er noen hotellavtaler m.m. som gjelder, og fasilitetene ellers er lagt vel til rette for slike oppfølgingskurs for instruktører og dommere.

Tidligere har vi også hatt med dommere på denne samlingen, både Jan Henrik Lunde og Torkild Rødsand har vært innom, men i år ser det ut som det kun er vår National Instructor Tor Christian Bakken som er invitert. 

Program for samlingen er ikke offisielt klart, men inneholder erfaringsmessig felles forelesninger og instruksjon i klasserom og i gymsal. De deltakende dommerne må også dømmer kamper under observasjon av instruktørene. Bruk av FIBA Europes videosystem for evaluering er også fast innslag.