FIBA: U15-camp i Slovenia

I år blir det 8. gang FIBA Europe arrangerer sin "Camp for U15 Girls" og det blir nok en gang Slovenia som blir stedet. De nasjonale forbundene i Europa kan hver sende to spillere, en coach og en dommer til campen som har utvikling av kvinnebasket som formål. NBBF har nå meldt på en ung kvinnelig dommer fra Bergen til dette spennende opplegget.

Maria B. SongveÅret samling for U15-kvinner går igjen i byen Postojna i Slovenia, og i perioden 6. til 11. juli kommer unge spillere, coacher og dommere fra hele Europa til være samlet for felles faglig utvikling. Alt arrangert og betalt av FIBA Europe.

Hvert av medlemsforbundene i FIBA Europa inviteres til å sende to unge kvinnelige spillere som ikke er tatt med på U16-landslag, men ha potensiale for dette i fremtiden. Tilsvarende kan man sende en ung og lovende coach som holder på med lag i denne aldersgruppen og som kan være aktuell for fremtidige landslagsoppgaver.

På dommersiden er det aktuelt med unge kvinnelige dommere i aldersgruppen 18-25 som ikke dømmer i toppseriene hjemme, men som har et potensiale til dette i fremtiden.

Tidligere norske deltakere på FIBAs camp har vært Josefin Winther, Viola Györgyi og Tennaz Javid.

I år sender NBBF den unge Gimlespilleren Maria Bjørsvik Songve (f. 1993).

Songve er bosatt i Bergen og deltok i NBBFs dommerprosjekt for jenter sammen med Tennaz Javid og Sofie Vik Grønnhaug. I perioden etter kurset, som ble avsluttet med deltakelse i Scania Cup i 2012, har hun etablert seg som en dyktig dommer på regionsnivå og dømmer mye i 2M på vestlandet.

Torkild Rødsand har fulgt Songves utvikling og uttaler til basketballdommer.com at hun takler dette nivået bra og er etter hans mening klar for et kommende forbundsdommerkurs.

Vi ønsker lykke til med turen og oppholdet i Slovenia og håper å treffe Maria i nasjonale serier om ikke altfor lenge.