EL: Rødsand på clinic i Beograd

Vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er igjen invitert til clinic for dommere som skal dømme i Euroleague og EuroCup. I dag reiser han til Beograd for den 25. dommersamlingen til Euroleague Basketball. Etter at Euroleague er redusert til 16 mot tidligere 24 lag er det behov for færre dommere, ekstra gledelig er det dermed at Rødsand er med videre.

Torkild Rødsand i aksjon. Foto: Allan Högholm.

Vår internasjonale dommer Torkild Rødsand har som kjent dømt to sesonger for Euroleague nå, og det ble både Euroleague og sluttspill i EuroCup forrige sesong.

Nylig mottok Rødsand invitasjon til ny obligatorisk dommersamling, dommersjef for Euroleague, engelske Richard Stokes, har invitert alle aktuelle dommere til en clinic som arrangeres i perioden 24. - 25. september i den serbiske hovedstaden Beograd.

Ettersom det er færre lag med i år, 16 i Euroleague og 20 i Eurocup, er dommergruppen kuttet ned fra nærmere 100 dommere i fjor til kun 62 i år. Med 20 kamper i uka betyr det 60 nominasjoner, ikke mye rom for avbud eller dårlig tilgjengelighet da.

Alle dommerne må stille godt forberedt og ha med helseattest fra FIBA, og de må også gjennomgå en regeltest og kondisjonstest på samlingen. Dersom noe av dette ikke blir godkjent, eller om noen blir ansett å være overvektige, får man heller ingen oppdrag kommende sesong.

På helgens program står forelesninger om bl.a. "Game Control", "Rules & Application", videosituasjoner med diskusjon, skrittfeil, Court Presence og bruk av HUDL. En av foreleserne er den tidligere NBA-dommeren Ronnie Nunn som har et godt samarbeid med Stokes og Euroleague.

Vi ønsker Torkild lykke til med helgens tettpakkede program i Beograd og holder tomlene for nok en internasjonal knallsesong.

.