EC: Rødsand til Montenegro

En ny internasjonal sesong er i gang og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand ser ut til å få en hektisk senhøst også i år. Onsdag kveld er han i Montenegro for å dømme Eurocup. Hjemmelaget Budocnost Voli Podgorica møter spanske Unicaja Malaga i gruppe C, og det er andre runde i regular season.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)

Kveldens kamp går mellom Budocnost Voli Podgorica fra Montenegro og Unicaja Malaga fra Spania. Gruppe C består i tillegg av FC Bayern München fra Tyskland, UCAM Murcia fra Spania og Zenit St. Petersburg fra Russland.

De fire beste lagene fra hver gruppe går videre til Final 16 som starter i begynnelsen av januar.

Hjemmelaget Budocnost Voli Podgorica (stiftet 1949) har de senere årene vært på topp i sin hjemliga liga og har deltatt i Eurocup siden 2003. Klubben har også forsøkt seg i Euroleague ved tre anledninger, senest i 2010-11, men forsøker seg igjen i Europcup der de klarte å komme til Last 32 for to år siden.

De spanske gjestene Unicaja Malaga  (stiftet 1977) har spilt fast i Euroleague siden 2001 der de også nådde Top16 de siste ni årene. I år spiller det spanske topplaget for første gang i Eurocup.

Dommere i kveldens kamp er Emin Mogulkoc (TUR), Ersan Kartal (TUR) og Torkild Rødsand (NOR). Vi ønsker lykke til!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.