EC: Rødsand til Tyskland

I kveld er det ny runde i Eurocup og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er på plass i Tyskland for nok et dommeroppdrag. Hjemmelaget Ratiopharm Ulm møter Hapoel Bank Yahav Jerusalem fra Israel. Lagene spiller i gruppe B, og det er femte runde i regular season.

Kveldens kamp går mellom Ratiopharm Ulm fra Tysland og Hapoel Bank Yahav Jerusalem fra Israel. Gruppe D består i tillegg av Valencia Basket fra Italia, Lokomotiv Kuban Krasnodar fra Russland og Union Olimpija Ljubljana fra Slovenia.

De fire beste lagene fra hver gruppe går videre til Final 16 som starter i begynnelsen av januar.

Hjemmelaget Ratiopharm Ulm er med i Eurocup for fjerde gang på fem sesonger. Klubben startet opp i 2001 direkte etter konkursen i tradisjonsrike SSV Ulm 1846 som var en maktfaktor i tysk basket i flere tiår. Laget har gjort det sterkt i Eurocup og kom dessuten til finalen i den tyske ligaen i fjor.

Hapoel Bank Yahav Jerusalem er ubeseiret og leder gruppen etter tre spilte kamper. klubben har vært med i den israelske ligaen siden oppstarten i 1955 og har en seier i ULEB Cup som sitt ypperste, og eneste, europeiske trofe så langt. Etter tap i den hjemlige finalen forrige sesong jakter de nå på avansement i Eurocup.

Dommere i kveldens kamp er Emilio Perez (ESP), Igor Dragojevic (MNE) og Torkild Rødsand (NOR). Vi ønsker lykke til!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.