EC: Rødsand til Israel

I kveld er det ny runde i Eurocup og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand har etter et par ukers pause reist til Israel for en ny nominasjon. Hjemmelaget Hapoel Bank Yahav Jerusalem møter Union Olimpija Ljubljana fra Slovenia. Lagene spiller i gruppe D, og det er åttende runde i regular season.

Kveldens kamp går mellom Hapoel Bank Yahav Jerusalem fra Israel og Union Olimpija Ljubljana fra Slovenia. Gruppe D består i tillegg av Valencia Basket fra Italia, Lokomotiv Kuban Krasnodar fra Russland og Ratiopharm Ulm fra Tyskland.

De fire beste lagene fra hver gruppe går videre til Final 16 som starter i begynnelsen av januar.

Hjemmelaget Hapoel Bank Yahav Jerusalem har kun et tap og ligger på andre plass etter Valencia Basket etter fem spilte kamper. klubben har vært med i den israelske ligaen siden oppstarten i 1955 og har en seier i ULEB Cup som sitt ypperste, og eneste, europeiske trofe så langt. Etter tap i den hjemlige finalen forrige sesong jakter de nå på avansement i Eurocup.

Union Olimpija Ljubljana fra Slovenia ble stiftet like etter 2. verdenskrig og tok navnet Olimpija så tidlig som i 1954. Klubben har stolte tradisjoner som et topplag hjemme i Slovenia, men sliter med å vinne kamper i sin fjerde strake sesong i Eurocup. Etter 5 spilte kamper har de fortsatt ikke vunnet.

Dommere i kveldens kamp er Benjamin Jimenez (ESP), Anne Panther (GER) og Torkild Rødsand (NOR). Vi ønsker lykke til!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.