EL: Dommere til Final Four

Neste helg er det igjen duket for høydepunktet i europeisk basketball, nemlig sluttspillet i Euroleague. Årets Final Four går som i 2012 i den tyrkiske byen Istanbul, men i år med et tyrkisk lag til semifinalen. Fire lag er klare for Final Four, og helgen 19.-21. mai skal det avgjøres hvem som er det beste laget i Europa denne sesongen. Euroleague har nå offentliggjort de navnene på de åtte dommerne som har fått i oppdrag å være kampledere i Final Four.

Det er Istanbul som er arena for årets Final Four i Euroleague, i praksis det øverste nivået på klubbasket i Europa. Om knappe to uker møtes lagene for å spille om den gjeveste pokalen i europeisk basketball, og arena er Sinan Erdem Dome i Istanbul, Tyrkia.

De fire lagene som er klare for sluttspillet er CSKA Moskva (RUS), Real Madrid (ESP), Olympiacos (GRE) og Fenerbache (TUR). Semifinalene går fredag 19. mai, og finalen søndag 21. mai. I Norge er det Viasat Sport som pleier å rettighetene til visning, kampene er også tilgjengelig på Euroleague TV.

I dag ble det offentliggjort hvilke åtte dommere som skal dømme årets sluttspill. Disse er Daniel Hierrezuelo fra Spania, Damir Javor fra Slovenia, Milivoje Jovcic fra Serbia, Luigi Lamonica fra Italia, Olegs Latisevs fra Latvia, Robert Lottermoser fra Tyskland, Fernando Rocha fra Portugal og Boris Ryzhyk fra Ukraina.

Det er en meget rutinert gjeng dommere dette: Alle åtte har dømt Final Four tidligere, og alle unntatt en har dømt finale minst to ganger tidligere. Lamonica, Lottermoser og Ryzhyk dømmer i Final Four for syvende gang og Latisevs for sjette gang. Tilsammen har disse dommerne 40 nominasjoner til Final Four, og seks av dem har 11 finaler. Flere av dem har også erfaring fra dømming i OL og FIBA World Cup.

Vi gratulerer våre internasjonale kolleger med oppdragene i Istanbul og ønsker lykke til med Final Four.

 

Mer informasjon på hjemmesiden til Euroleague.