EC: Rødsand til Serbia

7Days Eurocup har andre runde i kveld og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er i den serbiske hovedstaden Beograd. Hjemmelaget Partizan Nis Belgrade møter Lietuvos Rytas Vilnius, og lagene spiller i gruppe C. Dette er et tøft oppdrag og sesongen ser ut til å ha startet bra for Rødsand.

7Days Eurocup arrangeres av Euroleague Basketball, samme organisasjon som styrer Turkish Airlines Euroleague, og årest sesong består av 24 lag fordelt på fire grupper med seks lag i hver gruppe.

Gruppe C består i tillegg til kveldens to motstandere av Alba Berlin (GER), RETAbet Bilbao Basket (ESP, Limoges CSP (FRA) og Lokomotiv Kuban Krasnodar (RUS)).

Partizan har lenge vært en maktfaktor i serbisk basket og var for kun få år siden i Euroleague Final Four. Nå er laget tilbake i Eurocup etter en svak sesong i fjor og satser med ny frisk.

Klubben ble startet i 1945 og har en rekke mesterskap både i Serbia og internasjonalt, med 13 strake ligagull og fem strake cupseire som store triumfer. Siden 2013-14-sesongen har det gått litt nedover med det gamle storlaget, men ingen må tro de har gitt seg med å prøve.

Lietuvos Rytas var meget sterke forrige sesong, men snublet i Top16 med litt for mange tap og fikk glipp av sluttspillet.

Klubben ble stiftet i 1997, og satte seg fort i respekt da de senere vant den litauiske ligaen foran dominerende Zaligiris. Laget har slitt litt de siste årene og har kun vnnet den litausieke cupen i 2016, nå har det vært endringer i ledelsen og klubben satser på nytt i Eurocup.

Dommere i kveldens kamp, som forøvrig spilles i Aleksandar Nikolic Arena kl. 20:00 lokal tid, er Benjamin Jimenez (ESP), David Romano (ISR) og Torkild Rødsand (NOR). Vi ønsker lykke til!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.