EC: Rødsand på ny til Litauen

7Days Eurocup er inne i femte runde og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er i kveld i den litauiske hovedstaden Vilnius. Hjemmelaget Lietuvos Rytas Vilnius møter Limoges CSP fra Frankrike, lagene spiller i gruppe C. Rødsand har nå fått fire kamper i de fem første rundene.

7Days Eurocup arrangeres av Euroleague Basketball, samme organisasjon som styrer Turkish Airlines Euroleague, og årets sesong består av 24 lag fordelt på fire grupper med seks lag i hver gruppe.

Gruppe C består i tillegg til kveldens to motstandere av Partizan Nis Belgrade (SRB), Lokomotiv Kuban Krasnodar (RUS), Retabet Bilbao Basket (ESP) og Alba Berlin (GER).

Lietuvos Rytas har vært et sterkt lag i mange år og endte på fjerde plass i fjorårets regular season.

Men laget røk ut av Top 16 da og tapte også semifinalen hjemme i Litauen. Revansje står ganske sikkert på årets program. Foran dagens kamp ligger de på en 4. plass på tabellen med kun 1 seier og 3 tap.

Limoges CSP er en tradisjonsrik klubb stiftet så tidlig som i 1929 og har mange franske mesterskap og vamt faktisk Euroleague Final Four i 1993, det eneste franske laget som har klart dette.

Liten suksess på hjemmebane forrige sesong, laget kom ikke til sluttspillet for andre året på rad, men klubben satser på nytt med ny coach i Kyle Milling. Foran dagens kamp er Limoges på en tredje plass på tabellen med sine 2 seire og 2 tap.

Dommere i kveldens kamp, som forøvrig spilles i Siemens Arena kl. 20:00 lokal tid, er Petri Mäntylä (FIN), Moritz Reiter (GER) og Torkild Rødsand (NOR). Vi ønsker lykke til!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.