EC: Rødsand til Serbia

Det er sjette runde i 7Days Eurocup og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er igjen i den serbiske hovedstaden Beograd. Hjemmelaget Partizan Nis Belgrade møter Alba Berlin fra Tyskland, lagene spiller i gruppe C og det bli trykk i hallen når hjemmelaget trenger seire.

7Days Eurocup arrangeres av Euroleague Basketball, samme organisasjon som styrer Turkish Airlines Euroleague, og årets sesong består av 24 lag fordelt på fire grupper med seks lag i hver gruppe.

Gruppe C består i tillegg til kveldens to motstandere av Lietuvos Rytas (LIT), Lokomotiv Kuban Krasnodar (RUS), Retabet Bilbao Basket (ESP) og Limoges CSP (FRA).

Partizan har alltid vært et av topplagene i det gamle Jugoslavia og også i årene etter splittelsen, men etter 13 strake mesterskap hjemme rundt århundreskiftet har ikke laget klart å følge opp helt.

Alba Berlin har en rekke tyske mesterskap i perioden 1996-2008, men etter å ha kommet til sluttspillet både i ligaen og i cupen forrige sesong endte de opp uten trofeer av noe slag. Nå jakter de på pokalen i Eurocup.

Dommere i kveldens kamp, som spilles i Aleksandar Nikolic Hall kl. 20:00 lokal tid, er rutinerte Jakub Zamojski (POL), Amit Balak (ISR) og Torkild Rødsand (NOR). Vi ønsker lykke til!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.