EC: Rødsand til Italia

Det er åttende runde i 7Days Eurocup og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er på plass i Torino i Italia. Hjemmelaget Fiat Torino møter Levallois Metropolitans fra Frankrike, lagene spiller i gruppe A og det tilspisser seg i gruppene med tre runder igjen.

7Days Eurocup arrangeres av Euroleague Basketball, samme organisasjon som styrer Turkish Airlines Euroleague, og årets sesong består av 24 lag fordelt på fire grupper med seks lag i hver gruppe.

Gruppe A består i tillegg til kveldens to motstandere av Cedevita Zagreb (CRO), Darussafaka Istanbul (TUR), Morabanc Andorra (AND) og Unics Kazan (RUS).

Fiat Torino er med i internasjonal sammenheng for første gang på over treitt år. Klubben ble egentlig grunnlagt i 1974, men ble reetablert i dagens form i 2015 med bilprodusenten FIAT som hovedsponsor. Etter 7 runder ligger italienerne på 4. plass med tre tap og fire seire.

Levallois Metropolitans ble grunnlagt i 2007 etter en sammenslåing av Racing Paris og Levallois Sporting Club Basket. Laget har ikke hatt den store suksessen Frankrike, men de kom seg til semifinalene forrige sesong. Sin beste plassering i Eurocup hade de i 2014-15 da de kom helt til kvartfinalene. Etter 7 runder ligger franskmennene på sisteplass i gruppe A med kun 1 seier.

Dommere i kveldens kamp, som spilles i Palaruffini kl. 20:30 lokal tid, er Carlos Cortes (ESP), Uros Obrknezevic (SRB) og Torkild Rødsand (NOR). Vi ønsker lykke til!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.