EL: Grønn Finale

Etter to knallharde semifinaler fredag kveld var basketentusiastene i Barcelona klare for søndagens oppgjør mellom Maccabi og Panathinaikos. Ikke minst på tribuneplass der grønnkledde grekere og gulkledde israelere utkjempet sin egen kamp. Etter å ha vært tilstede på tidligere finalekamper i både EM og Euroleague, var det et klart høydepunkt for den norske gjengen å være i Palau Sant Jordi da disse to lagene møttes i kveldens Euroleaguefinale. Makan til stemning og entusiasme skal man lete lenge etter, og de mange tusen tilskuerne fra hele Europa fikk valuta for pengene.

Maccabi Electrafra Israel kom seg til finalen i Barcelona etter fredagens seier mot Real Madrid, og greske Panathinaikos på sin side kom seg videre fra semifinalen ved å slå ut italienske Montepaschi Siena. Les mer om dette i fredagens nyhetsartikler fra Barcelona.

Den første halvdelen av kampen var meget jevn, ingen av lagene klarte å dra fra poengmessig og til pause var det gresk ledelse med knappe tre poeng 30-33.

Mot slutten av den tredje perioden skjedde det en aldri så liten svikt i det israelske forsvaret, og Panathinaikos fikk seg en 11-poengs ledelse med 43-54 etter at dommerne helt korrekt annulerte en israelsk tre-poenger i sluttsekundet. Det var artig å se regelen om videodømming i praksis.

Grekerne tviholdt på den lille ledelsen, og selv om det glimtet til litt i slutten av siste periode var de vel aldri truet. Det ble en del straffekast i sluttminuttene, men det endte med gresk helaften og seier 70-78.

Dommere i finalen var spanske Juan Carlos Mitjana, Luigi Lamonica fra Italia og Robert Lottermoser fra Tyskland. Et velsmurt crew som håndterte kampen på rutinert vis.

Mer informasjon på hjemmesiden til Euroleague.