EC: Rødsand til Italia

Vår internasjonale dommer Torkild Rødsand har nå ukentlige kamper i Eurocup, og i kveld var han på plass i den italienske byen Cantu der hjemmelaget Fowtown Cantu møtte Herbalife Gran Canaria i Regular Season Round 6, hans fjerde oppdrag i Eurocup denne sesongen.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld var Torkild Rødsand i den Italienske byen Cantu der han dømte oppgøret mellom Foxtown Cantu og Herbalife Gran Canaria i Eurocup gruppe B.

Foxtown Cantu, eller Pallacanestro Cantu som de egentlig heter, er en gammel og tradisjonsrik basketballklubb som ble stiftet i 1936. Klubben har en rekke titler både i europacuper og i den italienske ligaen gjennom årene.

Herbalife Gran Canaria, også kjent som Club Baloncesto Gran Ganaria, ligger på 11. plass blant 18 lag i den spanske ACB-ligaen og har deltatt i ulike europacuper helt siden 60-tallet.

Dommere i kveldens kamp var Fernando Rocha (POR), Sergiy Zashchuk (UKR) og Torkild Rødsand (NOR).

Kampen gikk i Mapooro Arena i Cantu foran nærmere 3000 tilskuere. Bortelaget vant 63 - 80 og sikret dermed en plass i Last 32.

Dommerobservatør i denne kampen var velkjente Lars Klaar fra Sverige, en av Euroleagues mange rutinerte dommerinstruktører som jo har fulgt Rødsands utvikling over lang tid. Det kan heller ikke sies å være så dumt at han fikk nok en kamp sammen med sin "fadder", den rutinerte portugiseren Rocha.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.