EC: Rødsand til Litauen

Torkild Rødsand har tilbrakt det siste døgnet i Litauen og i kveld var han på plass i Vilnius sammen med sine meddommere i oppgjøret mellom Lietuvos Rytas og CSU Asesoft Ploiesti i Regular Season Round 7, hans femte oppdrag i Eurocup denne sesongen.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld var Torkild Rødsand i den litauiske byen Vilnius der han dømte oppgøret mellom Lietuvos Rytas og CSU Asesoft Ploiesti i Eurocup gruppe E.

Lietuvos Rytas er et av topplagene i Litauen og har vunnet Europcup to ganger tidliere. Sist gang var i 2008/09-sesongen.

CSU Asesoft Ploiesti har vunnet ligaen i Romania tre ganger på rad, men har slitt med å komme videre fra Eurocup Regular Season.

Dommere i kveldens kamp var Srdan Dozai (CRO), Ingus Baumanis (LAT) og Torkild Rødsand (NOR). Kampen gikk i Lietuvos Arena foran ca 2350 tilskuere, hjemmelaget vant 79- 72 og sikret dermed sin deltakelse i Last 32.

Dommerobservatør i denne kampen var den tidligere toppdommeren Romualdas Brazauskas, enda en av Euroleagues mange rutinerte dommerinstruktører. Har Rødsand gjort sine saker bra de siste uken kan det bli flere spennende oppdrag for Eurolague/Eurocup.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.