EC: Rødsand til Belgia

I kveld har vår internasjonale dommer Torkild Rødsand vært i Belgia, det er nest siste runde i Eurocup Regular Season og det tilspisser seg fram mot sluttspillet Last 32 i januar. I Charleroi har Proximus Spirou Basket møtt ESW Baskets Oldenburg fra Tyskland. Det er Rødsand syvende strake oppdrag i Eurocup denne sesongen.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)I kveld var Torkild Rødsand i den belgiske byen Charleroi der han dømte oppgjøret mellom Proximus Spirou Basket og ESW Baskets Oldenburg i Eurocup gruppe A.

Proximus Spirou Basket spiller i Eurocup for trede året på rad og har i mange år vært et av de ledende lagene i Belgia. KLubben var også vertsskap for den første finalen i ULEB Cup, forløperen til Eurocup.

ESW Baskets Oldenburg vant det tyske mesterskapet i 2008 og var med i Euroleague året etter. Men den store suksessen har uteblitt før man nå satser hardt på å nå sluttspillet i Eurocup.

Dommere i kveldens kamp var Luis Lopez (POR), Zdravko Rutesic (MNE) og Torkild Rødsand (NOR).

Kampen gikk i RTL Spiroudome foran ca 1100 tilskuere, og bortelaget vant komfortabelt 62 - 75. Dermed kan Oldenburg fortsatt nå Last 32 med en seier i den siste runden som spilles 16. og 17. desember.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.