EL: Hvem vinner i Madrid?

Kommende helg skal det avgjøres hvilket klubblag som er best i Europa. Som vanlig spilles det semifinaler fredag kveld, spillefri på lørdag, bronsefinale og finalen søndag kveld som jo er selve høydepunktet. For sjette året på rad reiser en liten delegasjon nordmenn til Euroleague Final Four for å kombinere sin basketinteresse med litt turistvirksomhet, i år arrangeres F4 i den spanske hovedstaden Madrid.

Den årlige tradisjonen startet for fem år siden med en større gruppe dommere og noen basketinteresserte venner som reiste til den franske hovedstaden Paris.

For fire år siden flyttet Euroleague begivenhetene til den spanske byen Barcelona, for tre år siden vardet  eksotiske Istanbul som var arena for Final Four, to år side var det fjor Englands hovedstad London og i fjor Milano i Italia.

I kveld kveld er det Madrid tar over stafettpinnen, og Final Four skal spilles i Barclaycard Center (Palacio de Deportes). På plass i hallen finner vi veterandommer Kjell Løvold og hans bror, styremedlem i NBBF, Arne Løvold. Semifinalene går fredag 15. mai kl. 18:00 og 21:00, finalen spilles søndag 17. mai kl. 20:00.

Først ut er semifinalen mellom CSKA Moskva og Olympiacos. Senere på kvelden er det Real Madrid mot Fenerbache. Med disse topplagene blir det ikke godt å spå hvem som spiller søndagens finale, men vårt kjappe stalltips blir likevel greske Olympiacos mot spanske Real Madrid i finalen. Og da vil stemningen i hallen, og i byen etter kampen, kunne ta av helt på søndag. Uansett hvem som vinner....

Hvem som dømmer i Madrid ble klart for en stund siden, og det er ikke mangel på rutine blant disse dommerne:

llija Belosevic fra Serbia, Christos Christodoulou fra Hellas, Daniel Hierrezuelo fra Spania, Olegs Latisevs fra Latvia, Robert Lottermoser fra Tyskland, Sasa Pukl fra Slovenia og Borys Ryzhyk fra Ukraina, alle med tidligere erfaring fra Final Four.

Men for andre året på rad er ikke italienske Luigi Lamonica på oppsettet, et tegn i seg selv på at hans aktive karriere snart avsluttes.

Basketballdommer.com vil forsøke å dekke litt av begivenhetene i Madrid på Facebook med noen stemningsrapporter underveis.

 

Nyhetsoppdateringer: euroleague.net