EC: Rødsand til Tyskland

Vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er i gang med en ny sesong som dommer for Euroleague, og i går var han på plass i den tyske Ludwigsburg der hjemmelaget MHP Riesen Ludwigsburg møtte Alba Berlin i et heltysk oppgjør i Euro Cup gruppe B.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld startet Torkild Rødsand en ny sesong for Euroleague med et heltysk oppgjør i Euro Cup. Hjemmelaget MHP Riesen Ludwigsburg er tilbake i Eurocup etter 8 år og møtte Alba Berlin i gruppe B. Gruppen består i tillegg av Le Mans Sarthe Basket, Herbalife Gran Canaria Las Palmas, Grissin Bon Reggio Emilia og Enel Basket Brindisi.

MHP Riesen Ludwigsburg har siden 2002 spilt på øverste nivå i Tyskland, den såkalte Beko Basketball Bundesliga. Navnet kommer forøvrig fra deres lokale sponsor, Porscheforhandleren MHP og hentydningen mot "kjemper" (Giants) med det tyske ordet riesen. Lagets arena i Ludwigsburg har plass til solide 4500 tilskuere.

De tyske albatrossene, ligalaget Alba Berlin, ble grunnlagt i 1989 og er en tradisjonsrik tysk klubb med 8 seriemesterskap, like mange cupmesterskap og har i sine 25 sesonger alltid vært med i det tyske sluttspillet.

Dommere i gårsdagens kamp var Vicente Bulto (ESP), Igor Dragojevic (MNE) og Torkild Rødsand (NOR). Kampen gikk i MHP Arena foran nærmere 3000 tilskuere. Hjemmelaget vant 79 - 60 etter å ha skaffet seg en god ledelse i tredje periode. Ludwigsburg markerte seg godt i sin første kamp i Eurocup siden 2007 og blir nok å regne med fremover.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.