EC: Rødsand til Belgia

Det ser nesten ut som det blir ukentlige oppdrag på vår internasjonale dommer Torkild Rødsand, i går kveld var han nemlig i den belgiske byen Charleroi der hjemmelaget Proximus Spirou møtte tyske ratiopharm Ulm i Euro Cup gruppe C. To kamper på to uker er en lovende start på sesongen.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld var Torkild igjen på dommeroppdrag i Euro Cup. Hjemmelaget Proximus Spirou Charleroi møtte tyske Ratiopaharm Ulm i gruppe B.

Gruppen består i tillegg av Valencia Basket, Cai Zaragoza, Umana Reyer Venice og Sluc Nancy.

Proximus Spirou Charleroi er med for 11. året på rad; medregnet ULEB Cup, Eurocup og Euroleague, og er et tradisjonsrikt belgisk lag med 10 titler de to siste tiårene. De siste fire sesongene har de ikke klart å komme videre og har i år en plass i "Last 32" som sitt mål.

Det tyske ligalaget ratiopharm Ulm ble grunnlagt umiddelbart etter at klubben SSV Ulm 1846 pakket sammen i 2001, og laget har inntil nylig slitt i nedre halvdel av den tyske tabellen. Men med ny coach har det blitt fremgang både nasjonalt og internasjonalt siden 2011.

Dommere i gårsdagens kamp var Apostolos Kalpakas (SWE), Luis Lopes (POR) og Torkild Rødsand (NOR).

Kampen gikk i RTL SPiroudome foran nærmere 1800 tilskuere. Det ble en meget jevn kamp der hjemmelaget ledet med kun 2 poeng til pause. Det ble starten på den siste perioden som ble avgjørende for kamputfallet, Ulm åpnet nemlig med 0-13 før hjemmelaget våknet, men de ga seg aldri og kom tilbake 68-68. Taktiske foul, lagenes straffekastprosent og en viktig 3-poenger til hjemmelagets Billy Baron med 25 sekunder igjen, gjorde at hjemmelaget ledet med 1 poeng kun 14 sekunder før sluttsignalet. Etter straffekast til Ulm ble det likevel 78-78 og ekstraperiode, i praksis 5 minutter der hjemmelaget raknet helt og måtte se seg slått med 2-10 da sluttsignalet lød. Sluttresultatet ble dermed 80-86 til gjestene fra Tyskland.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.