EC: Rødsand til Italia

Vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er ute på oppdrag også denne uken, i går kveld var han i den italienske byen Trento der hjemmelaget Dolomiti Energia Trento møtte det franske laget JSF Nanterre i Eurocup gruppe A.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld var Torkild Rødsand igjen på dommeroppdrag i EuroCup. Hjemmelaget Dolimiti Energia Trento møtte JSF Nanterre fra Frankrike i gruppe A.

Gruppen består i tillegg av Telekom Baskets Bonn, Dominion Bilbao Basket, Union Olimpija og Ewe Baskets Oldenburg.

Dolomiti Energia Trento ble grunnlagt så nylig som i 1995 og startet i 7. divisjon, men klatringen mot toppen var rekordrask og innen 2012 var laget i den øverste divisjonen. Denne sesongen debuterer laget også i internasjoal sammenheng.

Det franske laget JSF Nanterre, egentlig Jeunesse Sportive des Fontenelles de Nanterre grunnlagt i 1927, har hatt stor suksess på hjemmebane og vant i fjor FIBA EuroChallenge og den franske Supercup. Laget nådde fransk Pro A i sesongen 2011-12 og tok mesterskapstittelen allerede i 2013. Deretter ble det Euroleague i 2013-14, men de falt ut før Top 16 og havnet i Eurocup der de nådde 8-delsfinalen.

Dommere i gårsdagens kamp var Benjamin Jimenez (ESP), Tomas Jasevicius (LIT) og Torkild Rødsand (NOR).

Kampen gikk i Palatrento foran nærmere 1800 tilskuere. Hjemmelaget ledet i praksis hele kampen og tok en komfortabel seier med 70-55 (36-31) i onsdagens oppgjør.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.