EC: Rødsand til Ungarn

Vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er ute på oppdrag igjen, i går kveld var han i den ungarske byen Szolnoki der hjemmelaget Szolnoki Olaj møtte det russiske laget Avtodar Saratov i Eurocup gruppe E.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Onsdag kveld var Torkild Rødsand på det som ser ut til å bli et ukentlig internasjonalt dommeroppdrag, denne gang i EuroCup og den ungarske byen Szolnoki. Hjemmelaget Szolnoki Olaj møtte Avtodar Saratov fra Russland i gruppe E.

Gruppen består i tillegg av kjente klubber som Zenit St. Petersburg (RUS), Besiktas Sompo Japan Istanbul (TUR), PAOK Thessaloniki (GRE) og Lietuvos Rytas Vilnius (LIT).

Ungarske Szolnoki Olaj er med i Eurocup for andre sesong på rad, og har hatt stor suksess hjemme medseier i ligaen og cupen fire ganger på fem sesonger. Klubben er en av de eldste i Ungarn, men var kjent som Alfoldi Olajbanyasz fra stiftelsen i 1959 og fram til 1988. PÅ midten av 90-tallet var de fast med i FIBAs Korac Cup, men vant ikke noe av betydning før i 2006-07 da de vant både ligaen og cupen i Ungarn. De kom også til FIBA EuroChallenge Final Four i 2012.

Det er første sesong i Eurocup for Avtodor Saratov. De ble slått ut av fjorårets EuroChallenge, men prøver seg nå i Eurocup. Klubben ble stiftet så tidlig som i 1960, og kom med i den russiske ligaen i 1990 der de var det første laget som slo CSKA Moskva det året. De har ellers nådd 8-delsfinalen i Saporta Cup i 1997 og spilte en sesong i Euroleague sesongen 1998-99.

Dommere i gårsdagens kamp var Miguel Perez Niz (ESP), Saverio Lanzarini (ITA) og Torkild Rødsand (NOR).

Kampen gikk i Tiszaligeti Sportcsarnok foran nærmere 1100 tilskuere. Det ble nok et tett oppgjør å dømme, lagene fulgte hverandre helt fram til det stod 78-78 med kun 1:13 igjen å spille. En viktig 3-poenger fra hjemmelagets David Vojvodat, så et straffekast til russerne, før Strahinja Milosevic tilslutt senket en 2-poenger som avgjorde. Szolnoki tok sin første seier med 83-79.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.