EC: Rødsand til Litauen

Tirsdag er også kampdag i Eurocup, og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand var i går kveld i Klaipeda i Litauen der han dømte kampen mellom Neptunas Klaipeda og Hapoel Bank Yahav Jerusalem i 7. runde av Eurocup gruppe F. I praksis har Rødsand nå dømt en europacupkamp hver eneste uke siden sesongstart. Gårsdagens kamp ble direktesendt på Eurosport Norge.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Tirsdag kveld dømte Torkild Rødsand nok en internasjonal kamp, denne gang i EuroCup og den litauiske byen Klaipeda. Hjemmelaget var Neptunas Klaipeda, motstander i gruppe F var Hapoel Bank Yahav Jerusalem fra Israel.

Gruppe F består i tillegg av klubber som Galatasaray Istanbul (TUR), Nizhny Novgorod (RUS), AEK Athen (GRE) og Galatasaray Istanbul (TUR).

Neptunas Klaipeda, stiftet i 1962 som BC Maistas, debuterte i Euroleague i fjor, men nådde ikke Top 16. En sur 4. plass i den hjemlige ligaen var heller ikke etter planen for laget som i sesongen 2013-14 var i finalen mot Zalgiris Kaunas. Men det satses hardt og Neptunas satser nå på å bygge et nytt ungt lag med mange lokale spillere.

Det israelske topplaget Hapoel Bank Yahav Jerusalem, regnet som det nest beste laget etter Maccabi Tel Aviv, vant den hjemlige ligaen i fjor etter å ha slått ut Hapoel Eilat i finalen. Laget har også 4 cupmesterskap å se tilbake på, og har vært i den israelske finalen seks av de syv siste årene.

Dommere i gårsdagens kamp var Carlos Peruga (ESP), Markos Micahelidis (SUI) og Torkild Rødsand (NOR).

Kampen gikk i Svyturio Arena foran solide 5500 tilskuere. Kampen ble en thriller etter å ha åpnet med stor ledelse til hjemmelaget. På det meste ledet de med ca 15 poeng, men mot slutten kjempet Hapoel seg tilbake og lå bare 2-3 poeng bak inn i den avsluttende fasen av kampen. nok en jevn kamp for Rødsand, denne ble avgjort etter foultaktikk og straffekast i det siste minuttet, men Netpunas dro det i land med knappest mulig margin da isralernes siste skuddforsøk kom etter sluttsignalet.

Det var også svært gledelig at Eurosport Norge sendte denne kampen direkte kl 18:15, kommentator var Henning Bergh. Kanalen sender ofte basketball på tirsdager, her kan man få to gode kamper fra et svært brukbart internasjonalt nivå.

Mer informasjon om kampen på hjemmesiden til Eurocup.