EC: Rødsand til Russland

Denne uken spilles den fjerde av seks runder i Eurocup Last 32 og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand henger fortsatt med på utdelingene av sluttspilloppdrag. I kveld dømmer han russiske Unics Kazan mot Maccabi FOX Tel Aviv i gruppe M. Kveldens kamp er toppoppgjøret i gruppen som ledes av nettopp Unics Kazan.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Det tegner til å bli tidenes dommersesong, ikke bare for Torkild Rødsand personlig, men aldri før har en norsk dommer fått så mange internasjonale kamper på en sesong og aldri så mange i sluttspillfasen.

Kveldens kamp går mellom Unics Kazan fra Russland og Maccabi FOX Tel Aviv fra Israel. Gruppen består i tillegg av Nizhny Novgorod fra Russland og Union Olimpija Ljubljana fra Slovenia.

Unics Kazan tok tetplassen i gruppen etter den tredje runden og har favorittstempelet på videre spill i 8-delsfinalene. Klubben vant Eurocup sesongen 2010/11 og er med for 10. gang på dette nivået.

Maccabi FOX Tel Aviv har 5 sesonger i Euroleague bak seg og har vunnet den israelske ligaen hele 51 ganger. De slo Real Madrid i Euroleague-finalen i 2013/14 med David Blatt som trener, men klarte ikke avansement i år. Derimot er de nok rimelig klare for å gå videre i Eurocup og vil garantert gi Unics Kazan kamp hele veien.

Dommere i kveldens kamp er Damir Javor (SLO), Srdan Dozai (CRO) og Torkild Rødsand (NOR). Med to runder igjen av Eurocup Last 32 blir det svært spennende å se om Rødsand får flere oppdrag eller om sesongen nå er over. Vi holder tomlene!

Mer informasjon om kveldens kampe på hjemmesiden til Eurocup.