EC: Rødsand til Tyskland

Det er klart for nest siste runde i Eurocup Last 32 og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand ser ut til å ha gjort jobben sin bra i de siste ukenes sluttspilloppdrag. I kveld dømmer han nemlig tyske FC Bayern München Basketball mot Banvit Bandirma i gruppe G. Kveldens kamp er igjen toppoppgjøret i gruppen, begge lag har kun et tap hver etter at Bayern tapte for Bilbao i forrige runde.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)Sluttspillnominasjonene tar altså ingen ende for Torkild Rødsand som igjen har fått en viktig kamp i sluttspurten foran 8-delsfinalene i Eurocup.

Kveldens kamp går mellom FC Bayern München Basketball fra Tyskland og Banvit Bandirma fra Tyrkia. Gruppen består i tillegg avDominion Bilbao Basket fra Spania og ratiopharm Ulm fra Tyskland.

Hjemmelaget FC Bayern München Basketball kom inn etter at de ikke kvalifiserte seg til Top 16. Men de har kun et tap i Last 32 og har rutinerte Svetislav Pesic som coach. De har også tidligere "dumpet" fra Euroleague til Eurocup, i fjor ende det med tap i 8-delsfinalen for Valencia.

De tyrkiske gjestene Banvit Bandirma er i sin sjette Eurocupsesong etter at de startet i 1994, og har kun et tap foran kveldens kamp. Laget nådde semifinalen i Eurocup i fjor, men ble slått ut av Khimki Moskva Region. Revansjelysten vil nok kunne bli et stikkord når det nå nærmer seg 8-delsfinaler igjen.

Dommere i kveldens kamp er Miguel Angel Perez Niz (ESP), Marek Cmikiewicz (POL) og Torkild Rødsand (NOR). Med kun en runde igjen av Eurocup Last 32 blir det ekstra  spennende å se om Rødsand får enda flere oppdrag eller om sesongen nå er over. Vi holder tomlene og håper på flere!

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.