EC: Rødsand til Russland

Denne uken går siste runde i Eurocup Last 32 og vår internasjonale dommer Torkild Rødsand er i dag i Russland for å dømme kveldens oppgjør mellom Avtodor Saratov og franske Strasbourg i gruppe H. Strasbourg er allerede kvalifisert til kvartfinale, og selv med seier kommer ikke Saratov videre i årets cup. Det kan i seg selv bli en utfordring for de tre kamplederne.

Torkild Rødsand (Foto: Allan Högholm)

Kveldens kamp går mellom Avtodor Saratov og Strasbourg i gruppe H. Gruppen består i tillegg av Herbalife Gran Canaria Las Palmas (ESP) og Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR). Gran Canaria og Strasbourg kan begge ta førsteplassen i gruppen avhengig av kveldens resultater.

Avtodor Saratov seiret bort mot Yahav Jerusalem i forrige runde, men med kun 2 seire på 5 kamper blir det ikke kvartfinalespill på det russiske laget. Spesielt surt blir det sikkert når de vet at de tapte med kun 3 poeng borte mot nettopp Strasbourg. I kveld er det kun prestisje og ære det spilles om.

Strasbourg tapte for Gran Canaria i den femte runden og fikk dermed sitt hittil eneste tap i Last 32. Laget har like mange seire/tap som sin rival fra kanariøyene, så resultatet av den siste rundens kamper blir avgjørende for hvem som får best posisjon foran kvartfinalene.

Dommere i kveldens kamp er Marcin Kowalski (POL), Milos Koljensic (MON) og Torkild Rødsand (NOR).

Dette blir samtidig siste internasjonale oppdrag på Rødsand denne sesongen, fra 1. mars går han ut i pappapermisjon etter en historisk sesong med mange internasjonale dommeroppdrag. Det blir dermed veldig spennende å se hvor langt han kan nå neste sesong.

Mer informasjon om kveldens kamp på hjemmesiden til Eurocup.