NBU: Nytt æresmedlem (2)

Under medlemsmøtet i dommerunionen NBU ble det delt ut ytterligere en meget velfortjent og hyggelig æresbevisning. Helt overraskende kom det også på Jan Korshavn da han ble utnevnt til æresmedlem i Norsk Basketballdommer Union, en utmerkelse kun fire andre dommere har fått før ham. På vegne av styret i NBU delte Tor Kr. Ervik og Per-Kristian Larsen ut dagens andre diplom som et synlig bevis på æresmedlemsskapet. Korshavn, med 10 år som internasjonal dommer, innehaver av NBBFs Gullfløyte for 25 år som dommer og medlem i dommerkomiteen i en årrekke, satte stor pris på en slik utmerkelse fra det sentrale dommermiljøet.

Æresmedlem nr. 5: Jan KorshavnI godt selskap med kjente dommernavn Stein Evju, Robert Persson, Knut Myhre ble medlem i NBBFs dommerkomite, Jan Korshavn, utnevnt til æresmedlem i Norsk Basketballdommer Union under dommersamlingen nylig.

Som alle kunne lese i en tidligere artikkel om dette var det hele ni år siden styret i NBU hadde utnevnt et æresmedlem sist, men under medlemsmøte i NBU for et par uker siden Korshavn minst like overrasket som Bakken over diplomet fra NBU og de hyggelige og velvalgte ordene fra styremedlemmene Tor Kr. Ervik og Per-Kristian Larsen:

Jan Korshavn har jobbet med dommerutvikling siden 80-tallet og har vært å regne blant landets fremste dommere i mer enn tjue år. I 1986 ble han forbundsdommer og noen år senere, i 1990, var han en av de som hentet NBU opp igjen etter at organisasjonen hadde ligget brakk noen år. I 1992 ble han FIBA-dommer og var aktiv internasjonalt i 10 år. I 2007 ble Jan Korshavn kåret til årets dommer i BLNO og året etter mottok han Gullfløyten. Vi kjenner han best i dag som primus motor for basketballdommer.com og for et iherdig arbeid i dommerkomiteen. Han er en ildsjel som brenner for basketball og videreformidler sporten på en tydelig måte.

Mer om NBUs æresmedlemmer her.